Het Noordzeestrand

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze activiteiten? Stuur uw vraag naar ons contactadres: kenjeomgeving@hotmail.com en u ontvangt zo snel mogelijk bericht terug.

Onze Duinen


Op ontdekking in het park

Zuiderpark

Al onze medewerkers zijn enthousiaste ervaren vrijwilligers met een BSO of een museale- of culturele achtergrond. Onze programma's worden ontworpen door onze eigen medewerkers educatie. Deze medewerkers ontwierpen en begeleidden jarenlang de succesvolle en drukbezochte schoolprogramma's, workshops en kinderpartijtjes van het voormalig Zeebiologisch museum te Scheveningen.

Bij speciale programma's kunnen wij waar gewenst altijd rekenen op de assistentie van externe adviseurs. Zodat onze programma's altijd vernieuwend en verrassend blijven.

Westbroekpark

Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen zelf buiten de natuur kunnen ontdekken. We leren over de natuur in de klas, uit een boek of tegenwoordig steeds vaker achter een computerscherm. Hierdoor vervreemden we vaak van onze eigen leefomgeving. Er groeit steeds meer het besef, gesteund door de overheid, dat kinderen (en ook volwassenen) meer bewust moeten en willen worden van de natuur in hun eigen woonomgeving. Door de natuur écht te ervaren in je eigen buurt vergroot je deze bewustwording en betrokkenheid bij de eigen leefomgeving. Dáárbij vinden kinderen het ook nog eens heel erg leuk om lekker buiten bezig te zijn.

loep

Stichting Ken Je Omgeving wil graag kinderen meer bekendmaken met de natuur in hun eigen leefomgeving.

We vinden het leuk om ons enthousiasme voor de natuur- en natuurbeleving door te geven. Dit doen we samen met al onze medewerkers en met onze educatieve activiteiten in de natuur. Al onze programma's bevatten: speur -, doe- en speelelementen en worden aangepast aan leeftijd en niveau van de kinderen. Waardoor elk kind bijzondere en wonderlijke dingen van de natuur om hem heen kan ervaren, leren ontdekken en beleven.

Onze schoolprogramma's sluiten aan bij meerder kerndoelen van het basisonderwijs. Meer over onze programma's vindt u onder 'programmaoverzicht' op deze website.