Activiteiten in de schoolvakantie

Tijdens de schoolvakanties organiseren we leuke buitenactiviteiten in de natuur.

Stichting Ken Je Omgeving doet mee met de Kindervakantiepas.

Wil je weten welke activiteiten er op welke locaties gehouden worden? Houd onze website en de website van de Kindervakantiepas in de gaten, en ontdek waar en wanneer we bij jou in de buurt een speciaal vakantieprogramma organiseren. Wil je een stukje verderop aan één van onze programma’s meedoen? Dat mag natuurlijk ook! Kom gezellig meedoen en leer van alles over de natuur!

Zomervakantie: 16 juli t/m 28 augustus 2022

Doe mee met het Zomers strandavontuur!

Kijkduin

Als je goed zoekt, dan kun je op het strand in de vloedlijn allerlei levende diertjes en bijzondere schelpen vinden. De begeleiders vertellen eerst leuke weetjes over de Noordzee en het strand. Daarna gaan we met schepnetjes, emmertjes en zoekbladen aan de slag! Tot slot spelen we een spetterend spelletje emmertjesestafette!

Wanneer: Elke woensdag (3 augustus, 10 augustus, 17 augustus) 10.00 - 11.30 uur op Kijkduin.

Waar: Kijkduin voor de ingang van het Atlantic hotel

Vakantiepas prijs: €6,00 p/k

Prijs: €7,50 p/k

Reserveren: Reserveren verplicht via e-mail uiterlijk een dag van te voren voor 18.00 uur.

Opmerking: We gaan niet zwemmen, maar je kunt wel nat worden! Begeleiders worden verzocht in de omgeving van de activiteiten te blijven!

Herfstvakantie

Ontdekkingstocht voor speurneuzen.

Welke afdrukken maakt welk dier? Met een speurtocht met leuke opdrachten kom je op het spoor van het dier dat we zoeken. Er zijn twee speurbladen aangepast aan de leeftijd van het kind. Onze activiteitenbegeleiders begeleiden de kinderen tijdens het programma. Er wordt gespeurd, geobserveerd, geknutseld en er worden spelletjes gespeeld. En natuurlijk mag na al dat speurwerk, wat lekkers niet ontbreken.

Waar: Het Zuiderpark

Reserveren: minimaal 2 dagen van te voren per mail. Reserveer

Vakantiekamp

Stichting Ken je Omgeving heeft plannen voor natuurkampen op diverse locaties in Nederland. Vind je het leuk om te kamperen en lekker in de natuur bezig te zijn en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te leren kennen die net zoals jij houden van de natuur, leuke spelletjes en van ontdekken? Houd onze website in de gaten of vertel ons wat jij zou willen doen tijdens zo'n kamp. Mail ons jouw ideeën voor een fantastisch natuurvakantiekamp! Wie weet zien we je snel op het natuurkamp van jouw dromen!

BSO en Wijkorganisatie

Voor buitenschoolse opvang, brede buurtscholen en wijkorganisaties hebben wij een gevarieerd programma-aanbod. Zomervakantieprogramma: Zomers strandavontuur Kijkduin (Vakantiepas).

Middagprogramma's

Deze programma’s duren ongeveer twee uur en kunnen ook op de woensdagmiddag gegeven worden. Locaties:

  • strand van Kijkduin (omgeving Zandmotor)
  • Westduinpark
  • Westbroekpark/ Scheveningse Bosjes
  • Het Zuiderpark

Speciaal voor de verlengde schooldag en buitenschoolse opvang zijn er vier korte programma's voor na de schooldag. Deze duren ongeveer 75 minuten.

Kijk voor een overzicht van de activiteiten en prijzen bij: kindergroepen

Combinatiepakket

Zowel de lange als de korte programma's zijn ook als combinatiepakket te reserveren. Hierbij worden alle vier de locaties bezocht. Bij de verlengde schooldag is er een extra programma mogelijk, waarbij het verzamelde natuurlijke materiaal van de vorige programma's, op school nog eens wordt bekeken. De kinderen gaan daarna aan de slag om er een kunstwerk van te maken.

Vaste begeleiders. We streven ernaar om ten minste één vaste begeleider bij alle programma’s in te zetten. Afhankelijk van de grootte van de groep worden er meerdere activiteitenbegeleiders ingezet. Komt u op eigengelegenheid naar de locatie, dan wordt u door onze begeleider(s) op de locatie ontvangen. Wilt u liever samen met de kinderen van school of wijkgebouw opgehaald wordt? Of wilt u een combinatie van lange - en korte programma’s of misschien een themadag? Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan: kenjeomgeving@hotmail.com of ga naar contact. U kunt hier uw speciale wensen kenbaar maken.